Freni

En lärarstudents funderingar.

Stressig dag på schemat, idag får jag hålla i alla lektioner! Det blir greker, fenicier, det första världskriget och allt vad vi kan komma på. Usch vad mycket att tänka på, men kul är det!

Jag har min VFU (verksamhetsförlagda utbildning) på en friskola i Norrköping och är verksam i en sjua, en åtta och två stycken nior. SO-ämnen är det som jag försöker att lära ut och ibland kan det vara svårt att motivera ungdomarna att lära sig saker om de exempelvis tycker att de gamla grekerna är ett totalt ointressant område att utforska. En bra början är dock att ta reda på vad de associerar ämnet med, om de bara har för dem tråkiga saker att koppla till området eller om jag kan hitta någonting de finner intressant. Det kanske kommer mer information om hur det har gått senare idag, den som lever får se.

/Historia handlar inte bara om fakta, historia handlar även om kontext.

Idag kommer ett inlägg med fler bilder och mindre substans. Nästa vecka börjar två veckors VFU (läs praktik) på Djäkneparksskolan igen, det ska bli intressant att se vad mina klasser har gjort sedan sist! Sen är det fortfarande en del släkt och vänner som undrar hur den garderob som kallas för studentrum jag lever i ser ut, så jag bjuder på ett lite smårörigt rum samt dagens middag!