Freni

En lärarstudents funderingar.

Lördagen har varit skön, solsken och gott sällskap vid lite grillning. Annars har dagen inte varit särskilt händelserik, lite städning, lite biljard och lite slöande. Två veckor kvar av praktiken nu, eleverna kämpar på men det märks att många börjar bli skoltrötta nu så här mot slutet av terminen.

Förhoppningsvis får jag veta nu i veckan om det blir något jobb på Comunit i sommar. Om någon annan behöver jobb så ska de börja intervjua lite mer nu väldigt snart.

Snart helg, gud vad skönt det ska bli. Frågan är bara vad man ska sysselsätta sig med, någon som vet om det händer något kul? I'm open for suggestions.

I dag börjar praktiken och tre veckor av lärararbete väntar, det sköna med min enhet är att jag får praktisera undervisning väldigt mycket och min vägledare ger mig i stort sett tyglarna så att det är jag som bestämmer vilket innehåll som ska användas eller tas upp (Med vägledning av utbildningsmålen, självfallet). Många studenter känner att vi tar upp våra vägledares tid när vi kommer ut på VFU och att vår tid är bortslösad tid när betygshetsen sätter igång igång såhär mot slutet av terminen.

Jag har själv inte upplevt detta i särskilt stor grad förutom när någon VFU-uppgift har varit lite udda eller känts som att den är tagen helt ur sitt sammanhang, saker som vi gör bara för att ha en extra vfu-uppgift. Jag är glad att få ha min vfu på Djäkneparkskolan och jag hade gärna varit där nästa år också om det inte hade varit så att vi bör byta enhet varje läsår, jag har stora förhoppningar på Kunskapsskolan som jag har sökt som VFU-plats till hösten.

Vädret nu i påsk har varit väldigt, väldigt skönt och jag börjar tom få lite färg när man har varit i solen mer än vad jag brukar. Jag är bara mer och mer nöjd med den nya lägenheten, jag var lite orolig för att det skulle vara en herrans massa liv på helgerna när jag i stort sett bor granne med Otten och Hugos men än så länge har det varit lugna gatan. Här kommer bilderna jag lovade på min lägenhet och hur det ser ut i Norrköping.


Min sköna soffa, och tyvärr lite av sovdelen!


Utsikten mot Ivanas innergård


"Arbetsdelen" sådär lagomt strategiskt placerad då solen kan göra det jobbigt att se på skärmen under några soltimmar!


Härligt väder vid strömmen, den ligger tyvärr inte alldeles utanför min lägenhet.


Tidig morgon, orakad och jävlig men det bjuder jag på.