Freni

En lärarstudents funderingar.

Shalom!

Nu ger jag mig snart ut på den långa färden, en resa som tar mig förbi Annas skumraskkvarter,
genom huvudstaden och snabbt snabbt förbi de inhemska befolkningen i Umeå som vi har alla
har hört att de äter barn. Uppdateringar kan därför vara få och utan bilder, men vem vet!

Ni får ha en trevlig jul och ett gott nytt år mina vänner så är jag tillbaks i Norrköping senare om jag överlever norrlands mörka skogar!

Sabah hajrula, zan san, guten morgen osv.

I dag ska vi gå igenom en annan grupps läroboksanalys för att kunna opponera på den i morgon. De har skrivit en ganska intressant uppsats där de dock har lagt in alldeles för mycket egna värderingar i den analyserande delen av texten. Detta blir ofta ett problem på vår nivå inom utbildningen, att vi själva lägger in för mycket av våra egna åsikter i själva genomarbetningen av materialet.

Ett av skälen til att vi har gjort dessa läroboksanalyser är för att se hur det material vi kommer att arbeta med har förändrats genom tiden. Däremot så slutar inte uppgiften med detta, den är även till för att förbereda de som är intresserade av forskning att kunna resonera analytiskt och objektivt. Om vi skulle ta med våra egna åsikter och värderingar i alla delar av arbetet så förlorar själva resultatet sin betydelse till viss del, med detta menar jag att åsikterna gör så att texten har värderingar som inte är intressanta eller relevanta för andra. Mycket av det jag har läst behandlar åsikter om vad som är svårt och vad som inte är svårt för barn i olika stadier inom skolan, i texten så använder de sin egen bild av hur de själva var i skolan och kan säga saker som att bilderna i en bok är lättare att förstå för lågstadiebarn än vad en annan boks bilder är, frågan är då om bilderna egentligen är lättare för de som har skrivit uppsatsen?

Slutsats: Att skriva objektivt kan vara svårt då våra egna åsikter faktiskt spelar in till en stor del, analyser kan vara svårt ibland!

/Gårdagen kan vi inte få tillbaka, men morgondagen är vår att vinna eller förlora. - Lyndon B Johnson