Freni

En lärarstudents funderingar.

Praktikveckan har gått riktigt bra, lektionen i onsdags var förvisso så att jag ville strypa några av eleverna efteråt men det är tydligen så ibland säger min vägledare. 12 av eleverna kom försent, men inte kommer de alla på en gång inte. Under den första kvarten troppar de in en eller ett par stycken åt gången, hela introt blir förstört då man måste börja om eller blir avbruten hela tiden. Förutom det så har det i stort sett varit smooth sailing, bara lite knaggligt att undervisa om herren Jesus, människosonen och vår frälsare.

Nästa vecka är det sportlov på Djäknepark så det blir ingen praktik, men veckan efter det är det full fart i ännu en vecka. Tyvärr så har jag själv inget sportlov utan det är tillbaks till universitetet som är planerat, gudstjänstseminarier och ett tjog böcker att läsa.

Sen när jag ändå håller på. Stort grattis till Jasmina som ska gifta sig imorgon, men vad ska man kalla dig nu när fröken Batanovic inte längre stämmer?

I dag har jag och ett par andra lärare varit och åkt skridskor med 125 elever från årskurs 7 till 9 på deras aktivitetsdag. Det är jag vet inte hur många år sedan jag stod på skridskor senast men det var riktigt kul. Höjdpunkten var ändå att se en elev från den Internationella Klassen som aldrig har åkt skridskor förut ta sig ut på isen och våga försöka, och lyckas! Jag tror inte att han klev av isen i mer än 10 minuter för att äta en snabb lunch, sen var han tillbaks på isen och roade sig.

Som en extra bonus så har mina nya skor äntligen anlänt, hurra för mig.

Igår var jag, Ivana och Calle från min arbetsgrupp på studiebesök under en av korskyrkans gudstjänster. Det var helt klart skillnad från den Katolska kyrken, främst då det var mycket fler besökare samt att allting kändes mycket modernare. Gudstjänsten tog också mycket, mycket längre tid och de samlade in en kollekt (De samlade in pengar från församlingen med andra ord).

Förutom det så har min VFU börjat idag och det sätter igång med full fart på en gång. Imorgon ska vi åka skridskor på deras aktivitetsdag och på onsdag sätter jag igång och undervisar om det nya testamentet för mina sjuor. Åttorna arbetar med den franska revolutionen och mina två nior ska skriva prov på det andra världskriget. Med andra ord är det full jävla rulle just nu, men lite annat ska väl hinnas med också!