Freni

En lärarstudents funderingar.

Det sade iaf den snälle polske katolske prästen efter studiebesöket, både jag och Ivana har idag tagit emot Guds välsignelse istället för nattvarden.

Idag är det gym och studiebesök på katolska kyrkan med Ivana som gäller (inte gymbesöket men det förstod ni nog). Det blir intressant att se vad de har tänkt göra idag, det enda som är tråkigt är att de inte ville svara på frågor utan har hänvisat till en websida där de har tagit upp vanliga frågor. På Söndag är det Korskyrkan som gäller, tur nog så är det klockan tio. Med andra ord slipper jag gå upp alldeles för tidigt på en sådan helig dag!

Sen är det bara att förbereda sig för då börjar min VFU. Vecka 7 och 9 kommer att gå åt till praktik och att försöka lära ut bland annat det nya testamentet, hur det kom till, vilka som tror på det och så vidare.

Ännu en härlig låt, don't you agree?

Tenta i historiska perspektiv 7.5 Högskolepoäng = Godkänd!

Känslan är underbar, nu kan jag lägga den kursen bakom mig och allting ser snyggt och avslutat ut i studentportalen :)

Paketet visade sig vara julklappen vi fick av Parkkompaniet, jag har ärligt talat glömt bort det helt men nu har jag fått den iaf! Passade även på att gå och köpa ett par nya jeans på New Yorker för den som det nu kan intressera.

Lördagskvällen började bra med trevligt sällskap och bio. Jag, Maja, Jasmina och Riki gick och såg på Valkyria med Tom Cruise och ett antal andra riktigt bra skådespelare. Filmen handlar om ett av de många attentat som genomfördes för att ta livet av den man som under det tidiga 1900-talet styrde det tyska folket med en blandning av nationalistiskt tänkande, förtryck och hederstänkande. Det är självfallet Adolf Hitler som var denna man. Det är en intressant film med starka skådespelarinsatser och den är helt klart sevärd vare sig man gillar Tom Cruise eller inte. Tack för en trevlig kväll, kul att du kom på att fråga mig Jasmina, så fick jag äntligen träffa din blivande make också!

Idag ska jag snart iväg till Emil för att se om vi kan få igång hans trådlösa nätverk, sen ska jag plocka upp ett paket med okänt innehåll på Pressbyrån och eventuellt gå och se på " Yes man " med Jim Carey.