Freni

En lärarstudents funderingar.


Idag har jag provat på att göra en rätt som kallas för Burek, en maträtt som tydligen ska härstamma från Turkiet men är vanlig i Balkan och Israel. Det verkar i stort sett vara en slags paj eller något sådant! Mina blev riktigt, riktigt fula, men ändå riktigt riktigt goda. Anledningen till den konstiga färgen är att jag använde mig av ett fullkornsmjöl. Innuti de olika lagrena ligger det nötfärs, riven ost och diverse kryddor. Nu gäller det bara att fixa utseendet och formen på dem så vågar jag kanske bjuda andra på den någon gång! Och ja Jasmina, du har full tillåtelse att mobba mig för mina ack så fula "burek" :)

Ikväll blir det att snicka färdigt på Alexandras design, jag tror jag vet ungefär hur hon vill ha sidan snart... kanske.

/Du missar alla de skott som du inte vågar skjuta.

Det har som en del kanske har märkt skett en smärre förändring i min layout på sidan, jag håller på att experimentera lite med designen och ska se om jag hittar något jag gillar snart. Annars har dagen varit skön, vi träffades i hela gruppen och påbörjade vår Epokuppgift som ska redovisas nästa vecka. Sen fick jag tillbaks min geografi uppsats och den behöver bara kompletteras på en punkt som tur är!

Som den gode herr Enberg påpekade för mig så är det antagligen bara jag själv som förstod min bländande humor i inlägget nedan, i passagen "det spelar ingen roll om du är kort, lång, tjej eller ful." så kan ni byta ut "ful" mot kille så ser ni mitt misslyckade humorförsök. Damn you Enberg, damn you...

Som titeln påpekar så har det varit dags för en ny kurs att starta idag, kursansvariga väljer att gå ut hårt på en gång. Epokuppgiftsredovsning nästa vecka hurra....

Nu till dagens viktigaste, träningspartner eftersökes, det spelar ingen roll om du är kort, lång, tjej eller ful. Jag behöver någon att träna med för att hålla motivationen uppe, den har dalat en aning på sistone! En fördel är om du har lust att träna på Nautilus (bra studentrabatt!), men det löser sig alltid till sist.


/Vänskap är en själ som har tagit bostad i två kroppar.

Helgen flyter på i ett lugnt tempo vilket är skönt när vi ska börja med en ny kurs imorgon, kursen kommer att handla om historiska perspektiv och olika historiska epoker och deras betydelse för mänskligheten. Det kan nog bli riktigt, riktigt intressant om vi har bra föreläsare, det är bara att hoppas!

För övrigt så lyckades jag nog göra den godaste kycklingrätten hittills igår (godast gjord av mig iaf, svårt att slå en del andra exemplar). Ugnsstekt kycklingfilé med matolja, balsamvinäger, timjan och basilika samt lite kokat ris på sidan om. Förvånansvärt gott för att vara en studentkreation.

Vad kan man mer säga? Jo justja, photoshop cs4 är jävligt likt tidigare photoshop men ack så olikt ändå. Det tar nog ett tag att lära sig, som tur är så finns det inte brist på människor som vill ha sina sidor eller bilder redigerade/ändrade!